728x90
Sinan Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu Ziyaretinden Sonra İlk Kez Konuştu!

 

 ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan bugün Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü. Yaklaşık 25 dakika süren görüşmede iki aday seçim güvenliğini masaya yatırdı. Oğan görüşmenin ardından basına açıklamalar yaptı.

 

Sinan Oğan'ın açıklamaları şöyle:

 

DİYALOG KAPILARINI AÇIK TUTACAĞIZ 

 

 "Karşılıklı veri alışverişi için arkadaşları görevlendirdik. Diyalog kapılarını açık tutacağımızı ifade ettik. 1 milyon seçmen fazlası olduğunu görüyoruz. Yabancı seçmenler konusunda endişelerimiz var. Deprem dolayısıyla bölgeyi terk eden 2 milyon seçmenden 450 binin kayıt altına alınması. Bizim tespitlerimiz, öngörülerimiz ülkemizin en önemli seçiminde hala gri alanların olduğu yönündedir. Hem Muharrem İnce'den hem Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep edip, kendilerini de ziyaret edeceğiz" 

 

MÜHÜRSÜZ OY KONUSUNDA AÇIK OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

 

''Depremde kayıpların açıklanan sayıların daha üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Deprem brifingi aldığımda Sayın Naci Görür'ün de kayıp sayısının çok daha fazla olduğu yönünde ifadeleri vardı. Mühürsüz oy konusunda da son yayınlanan yönetmelikte yine açıkların olduğunu görüyoruz. Deniyor ki; 'Eğer sandık görevlileri iyi niyetle mühür basmayı unutmuşsa o zaman oylar geçerli sayılacak.' Sandık görevlilerinin iyi niyetini nasıl tespit edecek Yüksek Seçim Kurulu. Doğrusunu isterseniz biz merak ediyoruz. Biz Türkiye'nin demokratik bir ortamda seçim güvenliğinin sağlanmış olduğu ve vatandaşların aklında herhangi bir soru işaretinin olmadığı bir seçime gitmek istiyoruz."