728x90
Yapay Zeka Gerçekleri! Emrah Yedekci Yazdı!

Yapay zeka pazarına en son Google’ın Bard ile girmesiyle internet kullanıcıları yapay zeka ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Dijital strateji uzmanı Emrah Yedekci konuyla ilgili Magazinkolik’e yazdı. yapay zeka tekniklerindeki ilerlemeler yalnızca verimlilikte bir patlamayı hızlandırmakla kalmadı, aynı zamanda bazı büyük işletmeler için tamamen yeni iş fırsatlarına kapı açtığına değinen Yedekci, AI araçları genellikle işleri hızlı ve nispeten daha az hatayla tamamlar diye yazdı.

 

Dijital strateji uzmanı Emrah Yedekci’nin yazısından öne çıkanlar:

 

Yapay zeka, yaşama, çalışma ve oyun oynama şeklimizi değiştirme potansiyeli açısından önemlidir. Müşteri hizmetleri işi, potansiyel müşteri yaratma, dolandırıcılık tespiti ve kalite kontrolü dahil olmak üzere insanlar tarafından yapılan görevleri otomatikleştirmek için iş dünyasında etkin bir şekilde kullanılmıştır. Yapay zeka, birçok alanda görevleri insanlardan çok daha iyi gerçekleştirebilir. Özellikle ilgili alanların düzgün bir şekilde doldurulmasını sağlamak için çok sayıda yasal belgeyi analiz etmek gibi tekrarlayan, ayrıntı odaklı görevler söz konusu olduğunda, AI araçları genellikle işleri hızlı ve nispeten daha az hatayla tamamlar. Yapay zekâ, işleyebileceği devasa veri kümeleri nedeniyle, işletmelere operasyonları hakkında farkında olmayabilecekleri içgörüler de sağlayabilir. Üretken AI araçlarının hızla genişleyen popülasyonu eğitim ve pazarlamadan ürün tasarımına kadar uzanan alanlarda önemli olacaktır.

 

Gerçekten de yapay zeka tekniklerindeki ilerlemeler yalnızca verimlilikte bir patlamayı hızlandırmakla kalmadı, aynı zamanda bazı büyük işletmeler için tamamen yeni iş fırsatlarına kapı açtı. Mevcut AI dalgasından önce, sürücüleri taksilere bağlamak için bilgisayar yazılımı kullanmayı hayal etmek zor olurdu, ancak Uber tam da bunu yaparak bir Fortune 500 şirketi haline geldi.

 

AI, operasyonları iyileştirmek ve rakipleri geride bırakmak için AI teknolojilerinin kullanıldığı Alphabet, Apple, Microsoft ve Meta dahil olmak üzere günümüzün en büyük ve en başarılı şirketlerinin çoğunda merkezi hale geldi. Örneğin, Alphabet'in bağlı kuruluşu Google'da yapay zeka, arama motorunun, Waymo'nun sürücüsüz arabalarının ve doğal dil işlemedeki son atılımların temelini oluşturan dönüştürücü sinir ağı mimarisini icat eden Google Brain'in merkezinde yer alıyor.

 

 

Yapay zeka kabiliyetlerindeki artış hızlandıkça, satıcılar ürün ve hizmetlerinin onu gücünü nasıl kullanabileceğini tanıtmak için daha çok çabalıyorlar. Aslında yapay zeka olarak adlandırdıkları şey, genellikle öğretilmiş zekada diyebileceğimiz makine öğrenimi gibi basitçe teknolojinin bir bileşenidir . Yapay zeka, makine öğrenimi algoritmalarını yazmak ve eğitmek için özel bir donanım ve yazılım temeli gerektirir. Tek bir programlama dili yapay zeka ile eşanlamlı değildir, ancak Python, R, Java, C++ ve Julia, yapay zeka geliştiricileri  etiketlenmiş eğitim verilerini alarak, verileri korelasyonlar ve modeller için analiz ederek ve bu modelleri gelecekteki durumlar hakkında tahminler yapmak için kullanarak çalışır. Bu şekilde, metin örnekleriyle beslenen bir sohbet robotu, insanlarla gerçekçi alışverişler yapmayı öğrenebilir veya bir görüntü tanıma aracı, milyonlarca örneği gözden geçirerek görüntülerdeki nesneleri tanımlamayı ve tanımlamayı öğrenebilir. Yeni, hızla gelişen üretici yapay zeka teknikleri, gerçekçi metinler, resimler, müzik ve diğer ortamlar oluşturabilir.

 

Kaynak:https://www.magazinkolik.com/yapay-zeka-mi-organik-zeka-mi-42740yy.htm